Διευκρινίσεις Ν. Χριστοδουλάκη για το φορολογικό

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 10:15

Διευκρινίσεις για τους χειρισμούς του στο θέμα του φορολογικού, που προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έδωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash ο υπουργός Οικονομίας. Η μεταρρύθμιση ενοχλεί κάποιους δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος πήρες σαφείς αποστάσεις από το πόρισμα της επιτροπής Γεωργακόπουλου, ώστε πρώτα να αξιολογηθεί και κατόπιν να κατατεθεί η τελική πρόταση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να γίνει δικαιότερο και απλούστερο, ενώ έδωσε μεγάλο βάρος στην πάταξη της φοροδιαφυγής και κάλεσε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στον διάλογο και ειδικότερα την Νέα Δημοκρατία να προσέλθει και να καταθέσει τις θέσεις της, κάτι, που όπως είπε, αποφεύγει συστηματικά.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό πρόβλημα στον προϋπολογισμό που θα απασχολήσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο, το απέδωσε στην παρατεταμένη κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα.

Πάντως οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι χειρισμοί στο φορολογικό, έχουν σημάνει «συναγερμό» στο ΠΑΣΟΚ. Ετσι αποφασίστηκε η συγκρότηση ενιαίου κέντρου πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού που θα λειτουργεί στο μοντέλο του παρελθόντος σε προεκλογικές περιόδους.

Το θέμα κυριάρχησε στη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία του επικοινωνιακού και αποσπασματικότητα στον πολιτικό σχεδιασμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα