Ανοδικό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 10:56
UPD:10:59

ΕΝΤΟΝΟ είναι και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά τη σημαντική ενίσχυση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/17/210651.htm και τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της αμερικανικής Intel.

Λίγο μετά τη λήξη της χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η κορυφαία εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2002 τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 15 σεντς ανά μετοχή, όσο ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές, παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο.

«Τους τελευταίους δύο μήνες ανακοινώθηκαν θετικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά στα εταιρικά αποτελέσματα», δήλωσε στο "Bloomberg" αναλυτής της Miller Tabak & Co. «Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η κερδοφορία των επιχειρήσεων στο τρέχον τρίμηνο θα ενισχυθεί», πρόσθεσε.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSΕ 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.275,5 μονάδες αυξημένος κατά 0,30%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.645,54 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,02% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Χetra DAX στις 5.364,75 μονάδες με κέρδη 0,39%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 50 ενισχύεται σε ποσοστό 0,58% και έχει φθάσει τις 3.669 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Intel. Οι μετοχές της γαλλικής Stmicroelectronics και της γερμανικής Infineon Technologies, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών, ενισχύονται κατά 2,74% και 2,13% αντιστοίχως.

Ανοδο άνω του 2% σημειώνουν και οι μετοχές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της αμερικανικής Motorola. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία εμφάνισε ζημία 10 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημίας ύψους 12 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, η διοίκηση της Motorola επανέλαβε την πεποίθησή της ότι η εταιρεία θα επιστρέψει σε κερδοφόρα αποτελέσματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2002. Η μετοχή της Nokia ενισχύεται κατά 2,91%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα