Μόντι: Ενισχύεται η εμπιστοσύνη στην ιταλική οικονομία

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 11:32
UPD:11:34

«Η διαφορά των αποδόσεων μειώθηκε χάρη στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ιταλία από τα ξένα και εγχώρια κεφάλαια και εύχομαι το φαινόμενο αυτό να έχει διάρκεια», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ιταλική οικονομία αποδίδει ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, τη θεαματική συρρίκνωση των spreads των ιταλικών ομολόγων.

«[Η διαφορά των αποδόσεων] μειώθηκε χάρη στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ιταλία από τα ξένα και εγχώρια κεφάλαια και εύχομαι το φαινόμενο αυτό να έχει διάρκεια», δήλωσε ο κ. Μόντι σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου Rai.

Τα spreads των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν την Πέμπτη στο μισό περίπου σε σύγκριση με τα επίπεδα στα οποία είχαν εκτιναχθεί όταν ανέλαβε την εξουσία ο Μάριο Μόντι πριν από 13 μήνες.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, στόχος της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η σταδιακή μείωση των φόρων σε συνδυασμό με τον έλεγχο των δημόσιων δαπανών, καθώς και η συνέχιση των προσπαθειών πάταξης της φοροδιαφυγής.

Παρότι δεν σκοπεύει να επιβάλει ετήσιο φόρο για τα υψηλά εισοδήματα σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί ταμπού για τον ίδιο, όπως διευκρίνισε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα