Αρχισε ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 12:11
UPD:12:15

Την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα Ιουνίου κήρυξε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας. Οι βασικοί άξονες του διαλόγου όπως είπε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, είναι η απλοποίηση, η φορολογική δικαιοσύνη, η ενίσχυση της εργασίας, η ενίσχυση των επενδύσεων και των επιχειρήσεων, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφάνεια και η οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με τον πολίτη.

Ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε για ανοιχτό και τολμηρό διάλογο χωρίς προααπαιτούμενα, ο οποίος δεν αποτελεί κυβερνητική και κομματική υπόθεση.

Οι προτάσεις της επιτροπής Γεωργακόπουλου, οδηγούν σε ένα πιο πολύπλοκο φορολογικό σύστημα με ανακατανομή φόρων σε βάρος της μεσαίας τάξης, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά η συζήτηση επί των προτάσεων μιας επιτροπής δεν έχει νόημα. «Η Ρηγίλλης θέλει διάλογο, αλλά ζητά να γίνει στον φυσικό χώρο του διαλόγου, που είναι η Βουλή».

Οπως έκανε γνωστό με επιστολή της η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, το κόμμα δεν θα λάβει μέρος σε ένα διάλογο, που όπως υποστηρίζει, νομιμοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα