Στα χαμηλότερα τριμήνου το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 12:41

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε κατά τις πρωινές συναλλαγές στην αγορά του Λονδίνου το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής του κογκρέσου για την οικονομία.

Στις 10:10 η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 88,89 σεντς, έναντι 88,24 σεντς αργά χθες το απόγευμα, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στα 88,71 σεντς.

Το αμερικανικό νόμισμα αδυνατεί να επωφεληθεί από τη σημαντική άνοδο των μετοχικών αξιών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/17/210651.htm αλλά και από τα θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

«Είναι δύσκολο να ερμηνευθεί η υποχώρηση του δολαρίου μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street και τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αμερικανός αναλυτής.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε το Μάρτιο σημαντική αύξηση, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε σε ελεγχόμενα επίπεδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/04/17/210640.htm . Τα παραπάνω στοιχεία ενισχύουν την άποψη ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια του δολαρίου, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα