Μικτές τάσεις στη Wall Street

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 18:28
UPD:18:32

Μικτές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη Wall Street λίγο μετά την κατάθεση του διοικητή της Fed Αλαν Γκρίνσπαν ενώπιον οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εταιρειών Intel και Motorola. Η μετοχή της Intel ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 4,85%.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Boeing, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία ύψους 1,25 δισ. δολ. ή 1,54 δολ. ανά μετοχή έναντι κερδών ύψους 1,24 δισ. δολ. ή 1,45 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Η μετοχική τιμή της Boeing υποχωρεί κατά 3,75%.

Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,26% και βρίσκεται στις 10.274,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,30% και έχει φθάσει τις 1.822,27 μονάδες.

Στη σημερινή του κατάθεση ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου, ο κ. Γκρίνσπαν δήλωσε ότι το τελευταίο εξάμηνο η αμερικανική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα απέναντι στα ισχυρά πλήγματα που δέχθηκε. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, η ισχύς της ανάκαμψης δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Η τελευταία επισήμανση ερμηνεύθηκε από αναλυτές ως ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων της. Ο κ. Γκρίνσπαν δήλωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός, παρά τη σημαντική άνοδο της τιμής του πετρελαίου, παραμένει υπό έλεγχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα