ΕΕ: Κανένα σχέδιο για έξοδο χώρας από το ευρώ

Τον Ιανουάριο οι διαβουλεύσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012 14:58
UPD:15:16

Εντός του Ιανουαρίου θα επαναληφθούν οι διαβουλεύσεις για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Στην πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για το 2012, ο κ. Μπαγί τόνισε, αναφορικά με την Ελλάδα, ότι αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία της ευρωζώνης και της τρόικας με τις ελληνικές αρχές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει «πρόθεση ή σχέδιο» κάποιο κράτος μέλος του ευρώ να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το 2012 ή αργότερα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, υπογράμμισε την κρισιμότητα των επόμενων τριών - τεσσάρων μηνών για την πορεία της χώρας, αναφέροντας χρακτηριστικά ότι πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση αλλιώς «είμαστε εκτός αγορών και εκτός ευρώ».

«Το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο είναι που θα κριθούν όλα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τόνισε ότι «το ζήτημα της παραμονής στο ευρώ είναι ανοιχτό».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απάντησε ότι «πιθανότατα να υπάρχει ανάγκη και πρόσθετων μέτρων», ωστόσο, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής.

Την κρισιμότητα του τρέχοντας τριμήνου υπογράμμισε και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι η παραμονή στο ευρώ «είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι».

Όπως είπε, «ο στόχος και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο είναι σαφείς, είναι να παραμείνουμε στο ευρώ σε μια φλεγόμενη περιοχή, σε μια φλεγόμενη εποχή».

«Είναι προϋπόθεση για να μπούμε ξανά στη διαδικασία της ανάπτυξης. Είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα