Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 10:10

* ΕΞΠΡΕΣ: Χωρίς κόκκινες γραμμές ο διάλογος στα εργασιακά

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό την πίεση των επιχειρήσεων για περιορισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων ξεκινά σήμερα ο κοινωνικός διάλογος για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συγκράτηση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χωρίς haircut δεν παίρνετε το δάνειο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι πιέσεις από όλες τις πλευρές σε κυβέρνηση και πιστωτές, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους. Η Κομισιόν έστειλε χθες σαφές μήνυμα και τις δύο πλευρές πως για να υπάρξει νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI. Και το IIF θέλει να κλείσει η συμφωνία εντός των ημερών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Στην προκρούστεια κλίνη και το μισθολογικό κόστος

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων ανόρθωσης της χειμαζόμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κατατείνουν όλες οι κυβερνητικές συσκέψεις των τελευταίων ημερών, προκειμένου να αποφασισθούν συγκεκριμένα μέτρα πριν απο την έλευση της τρόικας με τη μίνιμουμ έστω συναίνεση των παραγωγικών εταίρων".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Χωρίς «κόκκινες γραμμές» ο διάλογος στα εργασιακά

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοιχτά είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά, το μισθολογικό και το ασφαλιστικό τα οποία θα συζητηθούν στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα