Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 10:25
UPD:10:41

Η σύσταση δικηγορικών εταιρειών, η δυνατότητα διαφήμισης της παροχής δικηγορικών υπηρεσιών και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, θα περιέχονται μεταξύ των άλλων στο νέο πολυνομοσχέδιο που συζητείται αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Το πολυνομοσχέδιο αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που είχαν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην οποία μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στο PSI και στα προβλήματα που παρουσιάζει η υλοποίηση της συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά στο πολυνομοσχέδιο, θα περιέχει ένα ακόμα βήμα για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, καθώς θα προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης δικηγορικών εταιρειών, αλλά και η δυνατότητα διαφήμισης των δικηγορικών υπηρεσιών.

Ακόμα θα περιέχεται διάταξη για την πλήρη απελευθέρωση των φορτηγών δημόσιας χρήσης, όπως επίσης και η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπεται δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 60 μηνιαίες δόσεις και διαγραφή μέχρι και το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, αλλά και τη συνέπεια αποπληρωμής.

Ακόμη θα περιέχεται και ρύθμιση για τα χρέη των Δήμων, που έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι συνεχείς επαφές με τον πρωθυπουργό, αφορούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει η χώρα το επόμενο διάστημα. Ερωτηθείς ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος για τα κλειστά επαγγέλματα, ανέφερε ότι «έχουν γίνει τα περισσότερα. Πάρα πολλά έχουν κλείσει μαζί με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος. Τώρα αν μείνουν ορισμένα, θα κλείσουν αργότερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα