Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη μπορεί να αποφύγει την ύφεση

Συνάντηση αύριο το βράδυ με την Αγκελα Μέρκελ.
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 12:34
UPD:14:50

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη ως σύνολο μπορεί να αποφύγει την ύφεση το 2012 διατύπωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νότια Αφρική.

Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη ως σύνολο μπορεί να αποφύγει την ύφεση το 2012 διατύπωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νότια Αφρική.

Όπως είπε στην εφημερίδα Business Day, «η εκτίμησή μας είναι ότι ακόμη και αν κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης βρεθούν τεχνικά σε ύφεση για κάποιο διάστημα ή στο σύνολο του 2012, η ευρωζώνη ως σύνολο είναι πιθανόν να μη βρεθεί σε ύφεση».

«Υπάρχουν πολύ διαφορετικές οικονομίες με διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τη Λαγκάρντ αύριο στις 8 μ.μ. τοπική ώρα στο Βερολίνο.

«Είναι μία άτυπη συνάντηση, μία άτυπη ανταλλαγή απόψεων», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι οι δύο γυναίκες δεν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνομιλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα