Νέο χαμηλό 16 μηνών για το ευρώ

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 14:02

Σε νέο χαμηλό 16 μηνών υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι traders έλαβαν νέες θέσεις πώλησης (short) εις βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε στην αγορά της Ασίας έως τα 1,2666 δολάρια - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 - και έως τα 97,28 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο 11 ετών.

Πολλοί αναλυτές, μάλιστα, κάνουν λόγο και περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ, καθώς οι ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών για την κρίση στην ευρωζώνη εντείνονται.

Οι αγορές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μάρκελ, και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης και θα ορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος ενίσχυσης της δημοσιονομικής ενοποίησης στην ευρωζώνη.

«Η ροή ειδήσεων από την ευρωζώνη δεν βοηθά ιδιαίτερα, ιδίως όσον αφορά στην Ελλάδα, και οι αγορές τηρούν αμυντική στάση εν αναμονή σημαντικών γεγονότων αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές δεν βρίσκουν το λόγο να λάβουν αυξημένες θέσεις στο ευρώ», σχολιάζει στο Reuters ο Τζέφρι Γιου από την UBS.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα