Συνάντηση Σαρκοζί - Λαγκάρντ την Τετάρτη στο Παρίσι

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 14:36
UPD:14:42

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί την Τετάρτη στο Παρίσι προκειμένου να εξετάσουν την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί την Τετάρτη στο Παρίσι προκειμένου να εξετάσουν την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομική κρίση θα είναι μεταξύ των ζητημάτων που θα ζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα η κ. Λαγκάρντ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Σε δηλώσεις της χθες μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο, η κ. Μέρκελ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας που έχει συμφωνηθεί δεν θα μπορέσει να χορηγηθεί εάν η χώρα δεν επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρώτο πακέτο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο, παραμένει ειδική περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα