Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 10:02

* ΕΞΠΡΕΣ: Ασκηση... ισορροπίας με το πολυνομοσχέδιο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άσκηση ισορροπίας ανάμεσα στις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα και τις πολιτικές επιδιώξεις στο εσωτερικό αποτέλεσε χθες το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στο τραπέζι τριετής αναστολή του δώρου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την τριετή αναστολή με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, κατά τα πρότυπα της περιόδου 1985 - 1987, των μισθολογικών αυξήσεων (πλην της συμφωνημένης αύξησης της ΕΓΣΣΕ στα κατώτατα όρια ώστε να αποφευχθούν δικαστικές εμπλοκές) των ωριμάνσεων αλλά και της καταβολής του 13ου ή του 14ου, προβλέπει το Plan B που άρχισε να συζητείται σε κυβερνητικό επίπεδο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Κλείνει η συμφωνία για το PSI

Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην περιπέτεια του PSI βλέπουν πλέον οι εμπλεκόμενοι φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα το κλίμα άλλαξε αισθητά με πλέον χαρακτηριστική την υπαναχώρηση του ΔΝΤ από τη σκληρή στάση που κρατούσε, πιέζοντας για μεγαλύτερο κούρεμα με το επιχείρημα ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με ποιους όρους κλειδώνει η συμφωνία για το κούρεμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο εκκρεμότητες απομένουν για το κλείδωμα της συμφωνίας για το PSI, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή και της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 130 δισ. ευρώ. Σήμερα, φτάνει στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση και των τελευταίων ζητημάτων".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα