Ε. Νοβότνι: Δεν κινδυνεύουν οι αυστριακές τράπεζες από την Ουγγαρία

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 11:04
UPD:11:10

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Αυστρία και οι αυστριακές τράπεζες είναι βαριά εκτεθειμένες στην Ουγγαρία. Η έκθεσή μας ανέρχεται σε περίπου 30 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αγορών κρατικών τίτλων», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Τα προβλήματα στην Ουγγαρία δεν θέτουν κανέναν κίνδυνο για τις αυστριακές τράπεζες, διαβεβαίωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Αυστρία και οι αυστριακές τράπεζες είναι βαριά εκτεθειμένες στην Ουγγαρία. Η έκθεσή μας ανέρχεται σε περίπου 30 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αγορών κρατικών τίτλων», είπε ο Νοβότνι στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Oe1.

Τα προβλήματα στην Ουγγαρία αποτελούν μία πρόκληση, αλλά οι αυστριακές τράπεζες διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια, τόνισε.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της ΕΕ ναυάγησαν στα τέλη του 2011 εξαιτίας του αμφιλεγόμενου νόμου, ο οποίος περιορίζει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα