Συνεργασία ΟΤΕ με τον όμιλο εταιρειών Γερμανός στη σταθερή τηλεφωνία

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002 17:23
UPD:17:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ συνεργασίας για τη διάθεση υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ από το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου εταιρειών Γερμανός ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των δύο εταιρειών.

Η συμφωνία αφορά στην πώληση νέων τηλεφωνικών συνδέσεων (PSTN), συνδέσεων ISDN καθώς και ψηφιακών ευκολιών όπως προσωπικό τηλεφωνητή, εκτροπή, αναγνώριση κλήσεων κλπ.

Οπως τόνισε ο γενικός διευθυντής εμπορικών θεμάτων του ΟΤΕ κ. Αθανάσιος Γκιτζένης, η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα στο δίκτυο του ΟΤΕ (που αποτελείται από 381 ιδιόκτητα καταστήματα, 20 OTEShops, το «134» και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.oteshop.gr), προστίθενται πλέον τα καταστήματα Γερμανός (450 σε έξι χώρες με στόχο έως το 2003 να αυξηθούν σε 700), καθώς και τα καταστήματα Multirama.

Σε ό,τι αφορά στις συνδέσεις ISDN, αναφέρθηκε ότι στόχος του ΟΤΕ είναι οι συνδέσεις μέχρι το τέλος της χρήσης να ανέρχονται σε 160.000 (110.000 το 2001). Η συμφωνία των δύο εταιρειών ορίζει ότι η εταιρεία Γερμανός θα εισπράτει ένα μέρος από το τέλος σύνδεσης ISDN. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη στον οποίο θα παρέχεται άμεση εγκατάσταση ISDN στον υπολογιστή του και ταυτόχρονα "σετάρισμα" του υπολογιστή του.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανός κ. Γιάννης Καραγιάννης δεν απέκλεισε την πιθανότητα η Γερμανός να διεκδικήσει συμμετοχή στην εταιρεία που θα συστήσουν ΟΤΕ και CosmOTE για να διεκδικήσει τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στη Κύπρο. Ωστόσο υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά κυρίως την CosmOTE και τον ΟΤΕ International. Οπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, η Γερμανός στην Κύπρο διαθέτει 15 καταστήματα και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην χώρα αυτή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα