S&P: Δεν λήφθηκε υπόψη το σενάριο διάσπασης της ευρωζώνης

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012 18:48
UPD:19:20

Η διάσπαση της ευρωζώνης δεν είναι ένα σενάριο που έλαβε υπόψη της η Standard and Poor's στην χθεσινή της απόφαση για υποβάθμιση εννέα χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με αξιωματούχο του οίκου.

«Η διάσπαση της ζώνης του ευρώ δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα που λαμβάνεται υπόψη σε κάθε μια από τις αποφάσεις που πήραμε σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα» των ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο Μόριτς Κρέμερ, υπεύθυνος για την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών κρατών στην S&P.

Ο αξιωματούχος της S&P εμφανίστηκε πολύ επικριτικός για την διακυβέρνηση στην Ευρώπη, της οποίας η αδυναμία για την αντιμετώπιση της κρίσης εξηγεί σε μεγάλο βαθμό, όπως είπε, την απόφαση της S&P να υποβαθμίσει την αξιολόγηση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, σε ορισμένες μάλιστα κατά δυο βαθμίδες.

«Το πολιτικό περιβάλλον στη ζώνη του ευρώ δεν στάθηκε στο ύψος των αυξανόμενων προκλήσεων που δημιουργήθηκαν από την κρίση», δήλωσε ο κ. Κρέμερ ερωτηθείς από αναλυτές και δημοσιογράφους. Έκρινε μάλιστα ότι οι κίνδυνοι στη ζώνη του ευρώ παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα