TEE: Ημερίδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 10:51

Ημερίδα με θέμα: «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στις 9:30 π.μ., στην Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7 (6ος όροφος).

Στις εργασίες της ημερίδας, που θα ανοίξει με ομιλία του ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, συμμετέχουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ειδικοί της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και ινστιτούτων και εκπρόσωποι της αγοράς. Τον συντονισμό των εργασιών έχει Οργανωτική Επιτροπή με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων στον τομέα των υδρογονανθράκων και η επιστημονική επιτροπής ειδικότητας Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών Μηχανικών του ΤΕΕ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ερευνητικών εργασιών και η παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης όσον αφορά την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, των βημάτων που θα ακολουθήσουν (παραχωρήσεις κλπ), του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τη χώρα σε σχέση και με την πετρελαϊκή αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τέλος των δυνατοτήτων για αξιοποίηση του Επιστημονικού Δυναμικού της χώρας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Επίσης, στο σκοπό της ημερίδας εντάσσεται και η συμβολή στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Οι βασικές θεματικές ενότητες της ημερίδας είναι οι ακόλουθες: 1. Το εκτιμώμενο πετρελαϊκό δυναμικό – Η υφιστάμενη εμπειρία και τεχνογνωσία – Νέες προκλήσεις. 2. Οι γεωπολιτικές παράμετροι -Το θεσμικό πλαίσιο. 3. Η αξιολόγηση του επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα