Τέρνα Ενεργειακή: Σύμβαση για κατασκευή υβριδικού σταθμού

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 17:10

Στην υπογραφή σύμβασης με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), με αντικείμενο τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Εκμετάλλευση Υβριδικού Σταθμού παραγωγής ενέργειας, εγγυημένης ισχύος 50 MW, στο Φράγμα Ποταμών του Δήμου Αμαρίου στο Νομό Ρεθύμνου, προχώρησε η εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εντός του κτηρίου του σταθμού παραγωγής, πλησίον του φράγματος Ποταμών, θα εγκατασταθούν τρεις αναστρέψιμες μονάδες των 25 MW και 10 αντλίες των 3,20 MW. Ο υβριδικός σταθμός περιλαμβάνει και δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 81 MW, στο Νομό Λασιθίου.

«Το όλο σχήμα έχει προφανή θετικά αποτελέσματα στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της Κρήτης και κυρίως στην σταθεροποίησή του ηλεκτρικού δικτύου του νησιού», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η αξία της επένδυσης ξεπερνά τα 240 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι κατά την τετραετή περίοδο κατασκευής θα δημιουργηθούν περίπου 800 θέσεις εργασίας, ενώ περίπου 30 μόνιμες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά την περίοδο λειτουργίας.

«Σημαντικά οφέλη από την επένδυση θα έχει και η Τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς σε ετήσια βάση θα της αποδίδεται ποσό της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπερδιπλάσιο θα είναι το ποσό που θα καταλήγει ετησίως στον ΟΑΔΥΚ», σημειώνει η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΤΕΝΕΡΓ



Σχολιασμένα