Φρ. Μπαρουέν: Η Γαλλία έχει στέρεη οικονομία

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 18:19

Εξέλιξη χωρίς κίνδυνο χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's και συμπλήρωσε ότι τα κρατικά ομόλογα της χώρας είναι από τις ασφαλέστερες επενδύσεις στον πλανήτη.

«Η Γαλλία είναι μεγάλη χώρα με στέρεη οικονομία, με σπουδαία θεμελιώδη μεγέθη, μια οικονομία που έχει πολλούς τομείς δραστηριότητας, εργατικό δυναμικό με προσόντα, τραπεζικό σύστημα με ανθεκτικότητα, υψηλή αποταμίευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αρα», πρόσθεσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, «μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία, πρέπει να μην είναι (για τους επενδυτές) απόλυτη η αξιολόγηση που έκανε ο Standard & Poor's για την οικονομία μας».

Παράλληλα, ο Μπαρουέν τόνισε ότι το Παρίσι πρέπει να συγκλίνει με τον «καλό μαθητή», «το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης», το Βερολίνο.

Στο μεταξύ η Υπηρεσία του Γαλλικού Θησαυροφυλακίου (AFT), η οποία διαχειρίζεται το χρέος της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι άντλησε 8,590 δισ. ευρώ σε κρατικά αξιόγραφα δανεισμού με μειωμένα επιτόκια, για την πρώτη έκδοσή τους μετά την απώλεια του τριπλού Α της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα