Υποβαθμίζει την ενέργεια της S&P ο Σαρκοζί

Αναβάλλεται η συνάντηση με Μέρκελ - Μόντι
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 19:34
UPD:03/05/2012 12:39

Υποβαθμίζει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την απώλεια της κορυφαίας αξιολόγησης ΑΑΑ της χώρας του από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, επισημαίνοντας ότι δεν αλλάζουν τα σχέδια του Παρισιού για μεταρρυθμίσεις και μειώσεις στον προϋπολογισμό.

«Η βαθιά μου πεποίθηση είναι πως δεν αλλάζει τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό Πρωθυπουργό. «Πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα, τις δαπάνες και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας ώστε να μπούμε και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Εξάλλου ο κ. Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ αναβάλλεται για τον Φεβρουάριο.

Εξηγώντας την αναβολή ανέφερε πως «η κ. Μέρκελ δέχτηκε τον κ. Μόντι, εγώ ο ίδιος δέχτηκα τον κ. Μόντι, δεν υπήρχε λόγος, δέκα ημέρες αργότερα να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί σύνοδος κορυφής την ώρα μάλιστα που μας μέμφονται για τον πολλαπλασιασμό των συνόδων και επιπλέον έχουμε ήδη ένα ραντεβού με τον Μαριάνο Ραχόι και τους άλλους ηγέτες στις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα