Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 09:55

* ΕΞΠΡΕΣ: Γεφυρώνεται το «χάσμα» για βιώσιμη λύση στο PSI

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καταρχήν συμφωνία για τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας φαίνεται ότι επιτεύχθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και ο επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Χρυσή τομή στο PSI. Κλείνει η συμφωνία με τους ιδιώτες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το PSI ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τελική κρίσιμη συνάντηση για το haircut των ομολόγων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πιο κρίσιμο ραντεβού για το PSI πραγματοποιείται το μεσημέρι, με την προσδοκία να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το IIF, ώστε τη Δευτέρα να συζητηθεί στο Ecofin και να δρομολογηθούν τα διαδικαστικά για την εφαρμογή της".

* DEALnews: Παγίδα χρεοκοπίας

Η εφημερίδα γράφει ότι "πέρα από το παρασκήνιο όμως και τον πόλεμο συμφερόντων που παίζεται σε διεθνές επίπεδο για τη μη επίτευξη συμφωνίας φαίνεται πως και εντός της χώρας καταβάλλονται από ορισμένες προσπάθειες να τορπιλιστούν οι εξελίξεις και διοχετεύονταν πληροφορίες ιδιαίτερα δυσμενείς για τη χώρα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα