Μικτές τάσεις στη Wall Street

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2002 17:40

Mικτές τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζει ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι μετοχές των αεροπορικών βιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιρειών.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.248,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,43% και ο Nasdaq στις 1.805,26 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,16%.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύεται κατά 1,55% παρά τη μείωση που σημείωσαν τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο. Η Merrill Lynch προέβη σε αναβάθμιση της επενδυτικής της πρότασης για τη μετοχή της εν λόγω εταιρείας προτείνοντας στους πελάτες της να αυξήσουν τις θέσεις τους σ’ αυτή, ενώ έως τώρα συνιστούσε την τήρηση ουδέτερης στάσης. Στη σχετική της έκθεση η Merrill Lynch επισημαίνει ότι παρά τη μείωση των κερδών της, η Microsoft παραμένει σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

Aντιθέτως, απώλειες (1,15%) καταγράφει η μετοχή της Boeing -του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο- ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι ζημίες πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στο ποσό του 1,25 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη προ εκτάκτων δαπανών της Boeing διαμορφώθηκαν σε 602 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 21% σε σχέση με την περυσινή χρονιά και χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα του αμερικανικού ομίλου ανήλθαν σε 13,8 δισ. δολάρια.

Αντιθέτως, ανοδικά κινείται η μετοχή της UAL oι ζημίες της οποίας στο πρώτο τρίμηνο ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν προβλέψεις οι αναλυτές.

Απώλειες καταγράφουν, τέλος, οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της υποχώρησης των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει πτώση



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα