Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 09:17

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παζάρι για τα νέα μέτρα με το PSI και τα δανεικά".

"Επίσπευση των διαπραγματεύσεων για το PSI, και παρουσίαση της τελικής πρότασης μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ώρα που η λήξη του τριετούς ομολόγου, ύψους 14,4 δισ.ευρώ, στις 20 Μαρτίου, πιέζει ασφυκτικά, τόσο Ελλάδα, Ευρωζώνη και ΔΝΤ, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες".

"ΕΞΠΡΕΣ: " Μπλόκο από τη Γερμανία σε νέα βοήθεια αντί του PSI".

"Οι παρασκηνιακές πιέσεις προς τους πιστωτές για αποδοχή επιτοκίων που θα καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και η αισιοδοξία ότι εντός της εβδομάδας θα κλείσει η συμφωνία για το PSI κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίασης του Eurogroup".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πράσινο φως για το PSI. Σκληρές διαπραγματεύσεις για το επιτόκιο".

"Οι συζητήσεις με τους πιστωτές αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου, με στόχο στις 13 Φεβρουαρίου να υπάρξει ολοκληρωμένη δημόσια προσφορά της Ελλάδας. Ολα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία πιθανότατα να ανακοινωθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Δευτέρας και θα εγκριθεί από αυτήν".

ΚΕΡΔΟΣ: " Πρώτα τα μέτρα και ύστερα η συμφωνία για το haircut".

"Το μαχαίρι στο λαιμό της Αθήνας βάζουν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι. Πως ο κ.Πολ Τόμσεν ανέτρεψε τα συμφωνηθέντα το βράδυ της Παρασκευής. Ποιές ρυθμίσεις απαιτούν εδώ και τώρα οι διεθνείς δανειστές μας. Εως 13/2 η επίσημη προσφορά για ανταλλαγή των ομολόγων".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα