Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 09:46

* ΕΞΠΡΕΣ: Σύγκρουση της Ευρώπης με τους πιστωτές για PSI

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης - ΔΝΤ και των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας για το επιτόκιο των νέων ομολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ζητούν υπογραφές από τους 3 αρχηγούς

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλίμα έντονης δυσαρέσκειας και δυσπιστίας έναντι της Ελλάδας επικράτησε στο χθεσινό Ecofin, με τους εταίρους να ασκούν πιέσεις για τήρηση των συμφωνηθέντων και να θέτουν επιτακτικά θέμα έγγραφων δεσμεύσεων από τα πολιτικά κόμματα, κυρίως ως προειδοποίηση προς ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση των προσπαθειών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Βερολίνο και ΔΝΤ πολιορκούν τους ομολογιούχους για το PSI

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό μπρα-ντε-φερ μεταξύ τραπεζιτών-Βερολίνου και ΔΝΤ ξεκινά για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μετά την απόρριψη από το Eurogroup της πρότασης που κατέθεσε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) για το PSI".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρή ευρωπαϊκή γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκληρά διλήμματα έθεσαν το Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και το ΔΝΤ στους κατόχους ελληνικών ομολόγων, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα