Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 10:02

* ΕΞΠΡΕΣ: Χαλαρώνει η αντίσταση πιστωτών για τα επιτόκια

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην Αθήνα μεταφέρονται από σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το PSI.Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα φθάνει σήμερα στην πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από εμπειρογνώμονες για συζητήσεις τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, όσο και σε τεχνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές φαίνονται πλεον διατεθειμένοι να συζητήσουν επιτόκιο χαμηλότερο από 4%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πολιτική συναίνεση για μείωση φόρων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μείωση του ΦΠΑ, του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών και των λοιπών φόρων κατανάλωσης, η καθιέρωση ενός και μοναδικού φόρου στα ακίνητα, το καθολικό «πόθεν έσχες» και μέτρα που θα οδηγήσουν σε ουσιώδη βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης των δημοσίων εσόδων με πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελούν τα πρώτα σημεία επαφής των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση".

* ΚΕΡΔΟΣ: Μείωση ΦΠΑ, αύξηση τεκμηρίων και ενιαίος φόρος για τα ακίνητα

Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολογικό «μανιφέστο» με άξονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που θα συνδυάζει δημοσιονομική ισορροπία και ανάπτυξη προωθεί η κυβέρνηση, στοχεύοντας παράλληλα στην απελευθέρωση πόρων για την επαναφορά κοινωνικής ευημερίας".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρώπη και ΔΝΤ ερίζουν για ομόλογα 60 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε «μήλον της Εριδος» μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Γερμανίας και συνολικά της Ευρωζώνης εξελίσσονται τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, τα οποία εξαιρούνται -για την ώρα- από το PSI".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα