Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 09:55

* ΕΞΠΡΕΣ: Κλειδώνει το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συναγερμός για το «κλείδωμα» του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη από χθες. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον επικεφαλήςτου IIF Τσαρλς Νταλάρα διαπιστώθηκε ότι κλείνει η συμφωνία για το PSI".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θερμό» 48ωρο για το νέο δάνειο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η χώρα περιέγραψε με δραματικό τόνο χθες ο πρωθυπουργός, σε κυβερνητική σύσκεψη, τονίζοντας ότι εντός του επόμενου 48ώρου κρίνονται όλα, για να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση και το μέλλον της χώρας. Ο κ. Παπαδήμος ενεχείρισε στους υπουργούς του δεκασέλιδο σημείωμα με τους στόχους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση και τους κάλεσε να είναι σε επιφυλακή ενόψει κρίσιμων εξελίξεων".

* ΚΕΡΔΟΣ: Σχεδιάζουν πρόσθετη βοήθεια έως 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Η εφημερίδα γράφει ότι "ελάχιστα βήματα πριν από το τελικό deal βρίσκονται πλέον οι παράλληλες, σκληρές διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση - βήματα, όμως που εξακολουθούν να περιλαμβάνουν κρίσιμες και καταλυτικές παραμέτρους".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πάρτε τώρα τα μέτρα ή ξεχάστε τα δανεικά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«τελεσίγραφο» στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων απέστειλε χθες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διατεθούν άλλα κεφάλαια χρηματοδότησής της".

* DEALnews: «Φως» στα μυστικά του ράλλυ +21,7%

Η εφημερίδα γράφει ότι "το δυναμικό rebound της αγοράς από τις 11 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει έκπληξη σε όλους όσους ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά. Και αυτό διότι τα κέρδη που έχουν καταγράψει ο Γενικός Δείκτης και οι τράπεζες μέσα σε 10 συνεδριάσεις είναι πολύ σημαντικά και ουδείς μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της αντίδρασης. Αναμφίβολα το Χ.Α. παίζει το «παιχνίδι» της προεξόφλησης αναφορικά με το PSI".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα