Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 11:02

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές της συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία μέχρι στιγμής.

Στις 10.56 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχωρούσε κατά 0,53% στις 5.703,27 μονάδες, ενώ απώλειες 0,67% κατέγραφε την ίδια ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC σημειώνει πτώση 0,63% στις 3.297,70 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, εξαιτίας της έκθεσής τους στο χρέος των περιφερειακών κρατών της ευρωζώνης. Ως εκ τούτου, ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 κατέγραψε απώλειες 1,6%.

«Τα στοιχεία είναι αρκετά αρνητικά: η Ελλάδα προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία την ώρα που οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης εντείνονται», σχολιάζει στο Reuters ο Τζοε Ραντλ, επικεφαλής της ETX Capital.

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να καταλήξουν σε κάποια λύση γιατί όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία δεν κάνουν καλό στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να λειτουργήσουν ως χιονοστιβάδα, καθώς οι χαμηλές καταναλωτικές δαπάνες θα πλήξουν τα αποτελέσματα των εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα