Υποχώρηση του ευρώ από τα υψηλά έξι εβδομάδων

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 11:38

Σε ρευστοποίηση κερδών προέβησαν σήμερα οι επενδυτές έναντι του ευρώ, το οποίο υποχώρησε από τα υψηλά έξι εβδομάδων που βρισκόταν έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας το ισχυρότερο ράλι του τελευταίου τριμήνου.

Το ενιαίο νόμισμα σημειώνει σήμερα απώλειες της τάξης του 0,3% έναντι του αμερικανικού, υποχωρώντας στα 1,3178 δολάρια εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που προσπαθεί η Ελλάδα να συμφωνήσει με τους πιστωτές της.

«Τα πρόσφατα κέρδη που σημείωσε το ευρώ οφείλονταν κυρίως στην έλλειψη κακών ειδήσεων από την Ευρώπη και στην ευρύτερη εξασθένιση του δολαρίου, και όχι στο γεγονός ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα έγινε πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», σημειώνει στο Reuters ο Κότζι Φουκάγια, ανώτατο στέλεχος της Credit Suisse στο Τόκιο.

«Αυτός είναι ο λόγος που είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταγράψει το ευρώ περαιτέρω κέρδη, τα οποία θα είναι ούτως ή άλλως περιορισμένα. Αυτή τη στιγμή, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σύνοδο της Δευτέρας και τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα