Ενισχύεται η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 12:42
UPD:12:43

Θετική μεταβολή παρουσίασε για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2011 η εμπιστοσύνη στην οικονομία της ευρωζώνης, η οποία ενισχύθηκε τον Ιανουάριο κατά 0,6 μονάδες στις 93,4 μονάδες.

Θετική μεταβολή παρουσίασε για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2011 η εμπιστοσύνη στην οικονομία της ευρωζώνης, η οποία ενισχύθηκε τον Ιανουάριο κατά 0,6 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 93,4 μονάδες, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η βελτίωση της εμπιστοσύνης οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη που παρατηρείται στη Γερμανία, την ώρα που παρατηρείται επιδείνωση στη Γαλλία και την Ιταλία.

Άνοδο κατέγραψε, επίσης, για δεύτερο συνεχή μήνα ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ, η οποία εναρμονίζεται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Η απόκλιση που παρατηρείται στους κόλπους της ευρωζώνης είναι αισθητή, επίσης, και στη βιομηχανική εμπιστοσύνη, η οποία παρέμεινε τελικώς αμετάβλητη τον Ιανουάριο. Η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών ανέκαμψε κατά 2 μονάδες, ενώ το κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο ενισχύθηκε και αυτό κατά 0,6 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα