«Στόχος να γίνει ο διαγωνισμός του ΟΠΑΠ στο α' τρίμηνο»

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 15:24

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού 29% του ΟΠΑΠ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, στοχεύει το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ).

«Στόχος είναι να γίνει ο διαγωνισμός στο πρώτο τρίμηνο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του Ταμείου Ιωάννης Κουκιάδης κι ενώ σημερα ανακοινώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού 29% του ΟΠΑΠ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Κουκιάδης, ωστόσο, δεν προσδιόρισε χρονικά πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση. «Η ολοκλήρωση», είπε, «έχει μια σειρά από θέματα, αυτό που λέμε ουρές, οι οποίες δεν μπορούν να προσδιοριστούν χρονικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον έντονο».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιάδη, το Ταμείο στοχεύει για το 2012 σε έσοδα 4,7 δισ. ευρώ. Και αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το αν η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την συμφωνία για το πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές και για το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ. «Δεν μπορεί να βγει τίποτα στον αέρα αν δεν ολοκληρωθεί το PSI και η δανειακή σύμβαση», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα