Συνολική συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδας επιθυμεί η Ε.Ε.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 00:26
UPD:01:18

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να κάνουν «όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση» της συμφωνίας με τις τράπεζες.

Την ανάγκη να καταλήξει σε συμφωνία η Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδας, τόσο με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο και με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Κάλεσε παράλληλα τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να κάνουν «όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση» της συμφωνίας με τις τράπεζες «και την υιοθέτηση» του νέου προγράμματος για το οποίο έχουν δοθεί υποσχέσεις στη χώρα «έως το τέλος της εβδομάδας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να δεσμευθούν «με ξεκάθαρο τρόπο» για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα