Deutsche Bοerse: «Μαύρη μέρα» για την Ευρώπη

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 00:51
UPD:09:04

H διοίκηση του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης έκανε λόγο για «μαύρη μέρα» για την Ευρώπη αναφερόμενη στην απόφαση της Κομισιόν να μπλοκάρει τη συγχώνευση με το NYSE Euronext.

Aπογοήτευση για την απόφαση της Κομισιόν να μπλοκάρει τη συγχώνευση του NYSE Euronext με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Deutsche Boerse) εκφράζει η διοίκηση του τελευταίου κάνοντας μάλιστα λόγο για «μαύρη μέρα» για την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Deutsche Boerse, Ρέτο Φραντσιόνι, εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του για ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα το 2012, ακόμη και εάν δεν υπάρξει κάποια συνεργασία με άλλο χρηματιστηριακό όμιλο.

REUTERS

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, η συγχώνευση αυτή εάν γινόταν δεκτή θα οδηγούσε στη σύσταση ενός μονοπωλιακού σχήματος διεθνούς επιπέδου, στην αγορά παραγώγων χρηματιστηριακών προϊόντων στην Ευρώπη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ε.Ε.: Συνέντευξη Χ. Αλμούνια για τη συγχώνευση Deutsche Boerse και NYSE Euronext

Συνέντευξη Χ. Αλμούνια για τη συγχώνευση Deutsche Boerse και NYSE Euronext

Σύμφωνα με την Κομισιόν το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης μαζί με το NYSE Euronext (Νέα Υόρκη-Παρίσι, Αμστερνταμ, Βρυξέλλες, Λισαβόνα) θα είχαν υπό τον έλεγχό τους το 90% της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων προϊόντων στην Ευρώπη, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη τη διείσδυση των ανταγωνιστών στην αγορά αυτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα