Διευρύνθηκαν τα κέρδη στο Τόκιο

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 11:02

Για τρίτη συνεχή ημέρα διεύρυνε τα κέρδη του το ιαπωνικό χρηματιστήριο, χάρη στα οικονομικά μεγέθη που δημοσιοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Για τρίτη συνεχή ημέρα διεύρυνε τα κέρδη του το ιαπωνικό χρηματιστήριο, χάρη στα οικονομικά μεγέθη που δημοσιοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Το προβάδισμα της ανόδου διατηρούν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ο δείκτης Nikkei κατέγραφε κέρδη 0,8% ανερχόμενος στις 8.876,82 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,6% και διαμορφώθηκε στις 762,45 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τις σαφείς ενδείξεις ότι μεγάλο μέρος των ιαπωνικών εταιρειών θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος απαισιοδοξίας για την Ιαπωνία, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ώριμες αγορές, δηλώνοντας έκπληκτοι από την ικανότητα κάποιων ιαπωνικών εταιρειών να καταγράφουν κέρδη παρά τη δύσκολη συγκυρία.

Σε γενικές γραμμές, οι χρηματιστηριακές εταιρείες διατηρούν ουδέτερη σύσταση για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei, όπως και για τα χρηματιστήρια της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ και της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα