Μικτές τάσεις στη Wall Street

Τρίτη, 23 Απριλίου 2002 17:45

Μικτές τάσεις επικρατούν κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στη Wall Street, η οποία και σήμερα κινείται στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,06% και βρίσκεται στις 10.143,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% και έχει διαμορφωθεί στις 1.753,54 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τηλεπικοινωνίες, καθώς στη λίστα των εταιρειών που αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματά τους στην τρέχουσα χρήση προστέθηκε σήμερα η Verizon Communications.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Exxon Mobil. Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου τα κέρδη της εν λόγω εταιρείας υποχώρησαν στα 2,09 δισεκ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας πτώση κατά 58% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 5 δισεκ. δολάρια ή 71 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 24% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2001 φθάνοντας τα 57,3 δισεκ. δολάρια.

Η μετοχική τιμή της Exxon υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,10%.

Πτώση (1,42%) σημειώνει και η μετοχή του ομίλου Du Pont, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Στον αντίποδα, το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο χρηματοοικονομικό τομέα. Η μετοχή της American Express σημειώνει άνοδο κατά 1,71%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα