Σύσταση νέας εταιρείας από Περσεύς, Veterin, ΙΘΑΒΙΚ

Τρίτη, 23 Απριλίου 2002 18:35

Τη σύσταση της εταιρείας Aqua Biotech Hellenic Ανώνυμη Συμβουλευτική, Εμπορική, Τεχνολογική Εταιρεία Στήριξης και Ανάπτυξης Ερευνας υπέγραψε η διοίκηση της Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής ΑΒΕΕ από κοινού με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) και την εταιρεία Veterin ΑΒΕΕ.

Οι τρεις μέτοχοι συμμετέχουν ισόποσα (33,33%) στο μετοχικό κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ της νέας εταιρείας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, με τη συνεργασία αυτή εδραιώνεται η τεχνογνωσία της Περσεύς σε θέματα εφαρμογής της διατροφής στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Η Aqua Biotech Hellenic ΑΕ ιδρύθηκε προκειμένου να υπαχθεί στο Π.Δ. 17/2001 «Για τη χρηματοδότηση στήριξη νέων – επιχειρήσεων έντασης γνώσης – τεχνοβλαστών (spin off)» και να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία και την ερευνητική δραστηριότητα των μετόχων της, προς την ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογιών διαχείρισης και διατροφής στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών.

Η νέα εταιρεία, η οποία εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, θα διεκδικήσει χρηματοδοτική ενίσχυση ποσού έως 734.000 ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος «ΠΡΑΞΕ» από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας για την αγορά τεχνογνωσίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα