Θετικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2001 13:22
UPD:13:39

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν και σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά τα αξιόλογα κέρδη που κατέγραψαν χθες οι βασικοί δείκτες στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/10/23/171821.htm , ενώ διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών θα ανακάμψουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,53% και έχει διαμορφωθεί στις 5.148,1 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,64% και βρίσκεται στις 4.412,62 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.682,75 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,37% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.239,9 μονάδες με κέρδη 1,02%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μετά την εκτίμηση της γαλλικής Orange ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς. Η μετοχή της Orange ενισχύεται κατά 5%, ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Alcatel και Nokia.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας με πρωταγωνιστές τις μετοχές των εταιρειών Infineon Technologies και Stmicroelectronics.

Σημαντικά κέρδη, της τάξεως του 9,7%, καταγράφει και η μετοχή της Dassault Systemes. Η γαλλική εταιρεία κατασκευής λογισμικού ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις της Dassault αυξήθηκαν κατά 15%, ενώ τα κέρδη της μειώθηκαν κατά περίπου 13%.

Αντιθέτως, απώλειες καταγράφει η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας ημιαγωγών ASM International μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κατώτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Με ενδιαφέρον αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler και του φαρμακευτικού ομίλου GlaxoSmithKline.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα