Intralot - Ιδρυση θυγατρικής στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2002 16:17

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στις ΗΠΑ με την επωνυμία Intralot USA προχώρησε ο όμιλος Intralot, για να διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού.

Η έδρα της νέας εταιρείας είναι στην Ατλάντα και το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατ. δολ.

Την ίδρυση της εταιρείας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Intralot Κ. Αντωνόπουλος. Ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε ότι εντός του 2003 επιδιώκεται να υπογραφεί και το πρώτο συμβόλαιο στην αμερικανική αγορά. Οπως τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος, με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα η Intralot, έχει αναδειχθεί σε πολυεθνικό όμιλο 24 εταιρειών (20 στο εξωτερικό) με παρουσία σε 16 χώρες. Αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου διεθνώς, μετά τις αμερικανικές εταιρίες GTech και την SGI σε ό,τι αφορά τον τζίρο και δεύτερη μετά την GTech ως προς τα κέρδη.

Στη χρήση του 2001 η εταιρεία υπέγραψε συμβάσεις στη Χιλή και το Περού και το 2002 ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προκαθορισμένου στοιχήματος Eurofootball στη Βουλγαρία. Η Intralot διατηρεί το δικαίωμα για απόκτηση επιπλέον ποσοστού 2%.

Η διείσδυση σε ξένες αγορές αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης. Μετά τις ΗΠΑ προγραμματίζεται επέκταση στη Λατινική Αμερική, και ειδικότερα στις αγορές της Αργεντινής και της Ουρουγουάης. Επίσης η διοίκηση στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην Ασία, όπου έχει ήδη δημιουργήσει γραφεία στην Κίνα αλλά και στην Αυστραλία.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 100% και ανήλθε σε 14,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση 60% και ανήλθαν σε οκτώ εκατ. ευρώ έναντι πέντε εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2001.

Σε επίπεδο ομίλου σημειώθηκε αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 20% σε 75,6 εκατ. ευρώ και στα κέρδη κατά 30% σε 19,5 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης σε επίπεδο μητρικής αναμένεται αύξηση 40% του κύκλου εργασιών, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο ποσό των 83 εκατ. ευρώ. Επίσης αναμένεται αύξηση κατά 25% στα κέρδη, τα οποία θα αγγίξουν τα 57,5 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα σε ενοποιημένο επίπεδο αναμένεται αύξηση 15% του κύκλου εργασιών στα 324 εκατ. ευρώ και 20% στα κέρδη, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 75 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα διανείμει στους μετόχους για τη χρήση του 2001 μέρισμα 220 δρχ. (0,65 ευρώ), κατά 24% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα