Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 09:20

* ΕΞΠΡΕΣ: Εκτός ελέγχου η ύφεση, έκλεισε στο 6,8% το 2011

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκτός ελέγχου είναι η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα. Το 2011 η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2010".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κλοιός νέων πιέσεων. Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα το καθοριστικό Eurogroup

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η «εμπλοκή» και η χρονική μετάθεση της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. όπως του Ζ. Γιούνκερ και του Β. Σόιμπλε δημιούργησαν και πάλι έντονο κλίμα «αμφιβολίας» για τη δέσμευση και τη δυνατότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα και τα νέα μέτρα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Το μαρτύριο της σταγόνας

Η εφημερίδα γράφει ότι "με μαστίγιο και καρότο συντηρεί η Ευρώπη την πίεση προς τη χώρα μας ως την ύστατη ώρα έγκρισης του νέου πακέτου διάσωσης. Η νέα πράξη στο «θρίλερ διαρκείας» της ελληνικής διάσωσης άνοιξε χθες με τη ματαίωση της προγραμματισμένης για απόψε συνεδρίασης του Eurogroup και της μετάθεσης των τελικών αποφάσεων για τη Δευτέρα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρή επίδειξη δύναμης με αναβολή του Eurogroup

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ως επίδειξη δύναμης και, ταυτόχρονα, αυστηρής προειδοποίησης προς τη χώρα μας από τους εταίρους, ερμηνεύεται η χθεσινή απόφαση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να αναβάλει τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για την προσεχή Δευτέρα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα