Alcatel : Μείωση των ζημιών το πρώτο τρίμηνο του 2002

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2002 12:16
UPD:12:21

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τις ζημίες της το πρώτο τρίμηνο του 2002 η Alcatel ενώ, παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση για σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού προβλέποντας ότι φέτος, τα λειτουργικά της αποτελέσματα θα σημειώσουν ελαφρά βελτίωση.

Αναλυτικότερα, η Alcatel, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ζημίες στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002 ύψους 836 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 1,5 δισ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσαν, σε ετήσια βάση, μείωση 27%, για να διαμορφωθούν σε 4,3 δισ. ευρώμ, η διοίκησή της προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο, τα αποτελέσματά της θα βελτιωθούν.

Οι λειτουργικές ζημίες ανήλθαν σε 343 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002, από λειτουργικά κέρδη ύψους 132 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, η Alcatel εφαρμόζει πολιτική μείωσης κόστους και μειώνει δραστηριότητες από τον κύριο κορμό, με στόχο τη βελτίωση του ισολογισμού της. Ειδικότερα, στις αρχές του μήνα, συμφώνησε στην πώληση στην STMicroelectronics, εταιρείας ημιαγωγών, αντί του ποσού των 390 εκατ. ευρώ σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα