Τράπεζα Κύπρου : Μέρισμα οκτώ σεντς ανά μετοχή για το 2001

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2002 12:45
UPD:12:47

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ τελικού μερίσματος οκτώ σεντς ανά μετοχή επιπλέον από το ήδη καταβληθέν προμέρισμα των πέντε σεντς, αποφάσισε να προχωρήσει για τη χρήση του 2001 η Τράπεζα Κύπρου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ο πρόεδρος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Σόλων Τριανταφυλλίδης

Οπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Σόλων Τριανταφυλλίδη, τα μετά φόρων κέρδη του συγκροτήματος ανήλθαν πέρυσι σε 81 εκατ. ευρώ έναντι 74,5 εκατ. ευρώ το 2000, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 8,8%.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συγκροτήματος τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Το 2001, το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας διπλασιάστηκε, φθάνοντας τα 60 καταστήματα στο τέλος του έτους. Σημαντική ήταν και η αύξηση των μεγεθών της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας (καταθέσεις, χορηγήσεις) όπως επίσης και η ανάπτυξη των λοιπών δραστηριοτήτων της. Οσον αφορά στις προοπτικές για το 2002 είναι δύσκολο να προδιαγραφούν, λόγω αστάθμητων παραγόντων όπως οι συνομιλίες για το Κυπριακό, η πορεία του τουρισμού στην Κύπρο, η κρίση στη Μέση Ανατολή, και η πορεία των διεθνών επιτοκίων. Ωστόσο, ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι σε ορίζοντα 2-3 χρόνων οι προοπτικές για την Κύπρο, αλλά και το συγκρότημα διαγράφονται πολύ καλές κυρίως λόγω της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ε.Ε. και των μεγάλων οφελών αυτής της προοπτικής.

Η συνέλευση επανεξέλεξε τους Θ. Αριστοδήμου, Δ.Ζ. Πιερίδη, Α. Πίττα, Γ.Α. Δαυίδ, Κ. Λεβέντη, Χρ. Ιωάννου, Γ.Μ. Γεωργιάδη και την κυρία Α. Διογένους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, ενώ το διοικητικό συμβούλιο μετά τη συγκρότηση του σε σώμα, επανεξέλεξε τον Σ.Α. Τριανταφυλλίδη και Χρ. Σ. Παντζαρή ως πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα