Πορτογαλία: Επιτυχής δημοπρασία εντόκων γραμματίων

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 18:49

Συνολικό ποσό ύψους 3 δισ. ευρώ άντλησε το πορτογαλικό Δημόσιο, μέσω της έκδοσης βραχυπρόθεσμης διάρκειας εντόκων γραμματίων με επιτόκια χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκδόσεις τον Ιανουάριο και στις αρχές Φεβρουαρίου.

Συνολικό ποσό ύψους 3 δισ. ευρώ άντλησε το πορτογαλικό Δημόσιο, μέσω της έκδοσης βραχυπρόθεσμης διάρκειας εντόκων γραμματίων με επιτόκια χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκδόσεις τον Ιανουάριο και στις αρχές Φεβρουαρίου. Η ζήτηση ξεπέρασε δύο έως δέκα φορές την αρχική προσφορά.

Η πορτογαλική Υπηρεσία Διαχείρισης του Χρέους έβαλε σήμερα πιο ψηλά τον πήχυ απ’ ό,τι συνήθως, εκδίδοντας εκτός από τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας έντοκα γραμμάτια και 12μηνες ομολογίες.

«Η κύρια τάση που αποκαλύπτεται από αυτή τη δημοπρασία είναι πως ο κίνδυνος για την Πορτογαλία μειώνεται», εκτίμησε ο Φιλίπε Σίλβα, ειδικός για τις ομολογίες της Banco Carregosa.

Η επιτυχημένη δημοπρασία γραμματίων πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα της τρόικας των δανειστών της Λισαβόνας, η οποία σήμερα ξεκίνησε την νέα αποστολή αξιολόγησης των μέτρων που έχει εφαρμόσει η κεντροδεξιά κυβέρνηση προκειμένου να εγκριθεί η δανειακή της σύμβαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα