Siemens : Υψηλότερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2002 13:30
UPD:13:46

ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ τις προβλέψεις των αναλυτών τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα η Siemens, η διοίκηση της οποίας διευκρίνισε, ότι θα εντατικοποιήσει την εφαρμογή μέτρων για μείωση των δαπανών από τις δραστηριότητές της στον τομέα τηλεπικοινωνιακών δικτύων περικόπτοντας άλλες 6.500 θέσεις εργασίας.

Οι νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 10.000 απολύσεις στον εν λόγω τομέα δραστηριοτήτων που ανακοίνωσε πέρυσι, και ακολουθούν την ανακοίνωση της Ericsson, την περασμένη Δευτέρα, ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας σε αυτήν κατά 20.000 μέσα στην επόμενη διετία.

Στα 1,281 δισ. ευρώ τα κέρδη

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου στο δεύτερο τρίμηνο του 2002, που έληξε στις 30 Μαρτίου, υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς φθάνοντας το 1,281 δισ. ευρώ, έναντι 578 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 561 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της Siemens στην εταιρεία ημιαγωγών Infineon AG. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 3%, φθάνοντας τα 21,26 δισ. ευρώ.

Ζημιογόνο ήταν το τρίμηνο για τη μονάδα τηλεπικοινωνιακών δικτύων του ομίλου αν και οι ζημίες ήταν μικρότερες από τις αντίστοιχες των Nokia και Ericsson, αφού διαμορφώθηκαν σε 158 εκατ. ευρώ (προ φόρων και τόκων) έναντι κερδών ύψους 50 εκατ. ευρώ στο τρίμνηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2001. Οι πωλήσεις σε αυτόν τον τομέα δραστηριοτήτων μειώθηκαν κατά 16%, σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 2,657 δισ. ευρώ.

Αντιθέτως, οι δραστηριότητες στον τομέα συσκευών κινητής τηλεφωνίας παρέμειναν κερδοφόρες, αφού τα προ φόρων και τόκων κέρδη, περιλαμβανομένων δαπανών αναδιάρθρωσης ύψους 14 εκατ. ευρώ, ανήλθαν σε 44 εκατ. ευρώ. Η Siemens πούλησε το τρίμηνο 8,7 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 6,9 εκατομμυρίων έναν χρόνο νωρίτερα.

Η διοίκηση του ομίλου, απέφυγε να προβεί σε εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα