Γ. Ασμουσεν: Δεν απειλεί την παγκόσμια οικονομία η Ελλάδα

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 10:56

Την πεποίθησή του ότι κατά το σημερινό Eurogroup θα εκπληρωθούν όλοι οι όροι, ώστε να υπάρξει απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εξέφρασε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Γιεργκ Ασμουσεν σε σημερινή συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland.

Την πεποίθησή του ότι κατά το σημερινό Eurogroup θα εκπληρωθούν όλοι οι όροι, ώστε να υπάρξει απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εξέφρασε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Ασμουσεν σε σημερινή συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόγραμμα είναι για το δικό τους συμφέρον και δεν τους επιβάλλεται από έξω». «Αλλιώς, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει», είπε.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ επισήμανε πάντως ότι η Ελλάδα «ευτυχώς δεν αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία».

Παράλληλα, απέδωσε τα εύσημα στην Ιταλία και την Ισπανία για τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες, τονίζοντας ότι οι δύο αυτές χώρες έχουν κάνει «τεράστια πρόοδο» υπό τις νέες κυβερνήσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα