Αποκλεισμένο από βενζινοπώλες το ΥΠΟΙΚ

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 11:23
UPD:13:46

Αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών από τις 11.30 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι σχεδιάζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως υποστηρίζει, για τα άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα του συστήματος «Ήφαιστος».

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στις 11.30 η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως υποστηρίζει, για τα άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα του συστήματος «Ήφαιστος», με αποτέλεσμα να κλείσει η Καραγεώργη Σερβίας. Η κινητοποίηση αναμένεται να λήξει στις 13.00.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ, ο κλάδος των βενζινοπωλών πνίγεται από άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα για λαθρεμπόριο που ποτέ δεν έγινε. «Η αιτιολογία της λαθρεμπορίας για την επιβολή προστίμων έχει πλήρως καταρρεύσει και το πρόβλημα είναι καθαρά λειτουργικό πρόβλημα του συστήματος "Ηφαιστος" και του ΚΒΣ», τονίζει η Ομοσπονδία.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «τόσο τα πραγματικά στοιχεία του "Ηφαιστου" και των υπηρεσιών όσο και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (26.1.2012) ότι "δεν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας", αφήνει εκτός νομιμότητας κάθε επιβολή προστίμου για λαθρεμπορία».

Αίτημα του κλάδου είναι να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος η καθυστέρηση της οποίας, όπως αναφέρει, «οδηγεί τους βενζινοπώλες σε απόγνωση λόγω της επιβολής δυσθεώρητων και εξοντωτικών προστίμων με μια άδικη, ανύπαρκτη και παράνομη κατηγορία».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Και οι πρατηριούχοι του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 12 το μεσήμερι μέχρι τις 13.30.

Η κινητοποίηση έγινε χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνταν επί της Βασιλίσσης Όλγας, έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα τρία σωματεία του Νομού Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Χριστόφορος», «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και «Ο Αγιος Δημήτριος», αριθμούν 450 καταγεγραμμένα πρατήρια.

Οι επικεφαλής των τριών σωματείων συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου «Μέγας Αλέξανδρος», Θεμιστοκλής Κιουρτζή, ο κ. Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ τους, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών για άμεση διευθέτηση του ζητήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα