Β. Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεισφέρει 23 δισ. στο ελληνικό πακέτο

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 14:03
UPD:14:57

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να συνεισφέρει 23 δισ. ευρώ στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσει το διοικητικό του συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«(Το ΔΝΤ) έχει προτείνει 13 δισ. ευρώ συν τα 10 δισ. που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο πρόγραμμα. Αλλά η τελική απόφαση για τη συνεισφορά θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τη συμφωνία και ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο δ.σ. του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου. Πρόσθεσε ότι η βοήθεια του Ταμείου «θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου» στον τομέα των περικοπών δημοσίων δαπανών.

Η κ. Λαγκάρντ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η συμβολή του Ταμείου θα περιορισθεί στο ποσό των 13 δισ. ευρώ. «Το διοικητικό συμβούλιο θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της συμβολής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», δήλωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα