Μπαρόζο: Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος στάσης πληρωμών

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 15:34
UPD:15:55
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η συμφωνία επί του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας «κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας στάσης πληρωμών με όλες τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα είχε αυτή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Έκανε επίσης λόγο για ένα ουσιαστικό βήμα προς τα μπρος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα «να οικοδομήσει μια πιο σταθερή οικονομία, ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

«Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα [...] Πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι σαφές. Και ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα είναι να πούμε την αλήθεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία εξέφρασε σήμερα και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, «η συμφωνία αυτή αποδεικνύεται λογική όσον αφορά την κατάσταση της Ελλάδας».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ECOFIN: O Tζ. Οσμπορν για την Ελλάδα

O Tζ. Οσμπορν για την Ελλάδα

«Βεβαίως ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα είχε άλλες επιλογές», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το «μεγάλο βήμα» που έγινε για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα