Positive Energy: Παράδοση νέας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 11:35

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 500 kWp επί στέγης στο Νομό Αττικής ολοκλήρωσε με επιτυχία και παρέδωσε στην εταιρεία ΦΟΥΝΤΡΙΝΚΟ Α.Ε. η Positive Energy.

Μάλιστα, η εν λόγω εγκατάσταση συνδέθηκε πρόσφατα με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας.

Από το έργο αναμένεται η παραγωγή, σε ετήσια βάση, τουλάχιστον 755.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ από τη λειτουργία του αναμένεται συνολικά η εξοικονόμηση άνω των 768 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος περίπου 40.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 175 νοικοκυριά.

«Η επένδυση αυτή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε εν μέσω μιας εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επιμονή και την έμπρακτη πρωτοβουλία μας που οδήγησε στην επιτυχή υλοποίησή της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στέλιος Βυτόγιαννης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Επιχειρήσεων Βυτόγιαννη, στην οποία ανήκει η ΦΟΥΝΤΡΙΝΚΟ Α.Ε.

«Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, η Positive Energy εισέρχεται δυναμικά και στην κατηγορία μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε βιομηχανικές στέγες, η οποία έχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης στην Ελλάδα και αποτελεί τη λογική εξέλιξη της εκκίνησης που γίνεται σε κάθε χώρα με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις επί γηπέδων», σχολίασε ο Εμπορικός Διευθυντής της Positive Energy, κ. Κυριάκος Αγιαννίδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα