Μείωση 46% των λειτουργικών κερδών τριμήνου της Bayer

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2002 15:36

Μειωμένα κατά 46% ήταν τα λειτουργικά αποτελέσματα της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer στο πρώτο τρίμηνο του 2002.

Τα λειτουργικά κέρδη -εξαιρουμένων εκτάκτων αποτελεσμάτων- σημείωσαν στο τρίμηνο που έληξε στις 30 του περασμένου Μαρτίου μείωση 46% στα 493 εκατ. ευρώ, έναντι 804 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,5% σε 6,96 δισ. ευρώ, έναντι 7,44 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του περασμένου χρόνου. Η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε την υποχώρηση των πωλήσεων στην πτωτική στροφή στην οικονομία, στη συνεχιζόμενη πίεση που ασκείται στα περιθώρια κέρδους των πολυμερών και στην απόσυρση τον Αύγουστο του 2001 του φαρμάκου κατά της χοληστερίνης Lipobay/Baycol.

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν την έναρξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Μάνφρεντ Σνάιντερ απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Δήλωσε ότι εκτός της αναδιοργάνωσης της επιχειρηματικής δομής της, η Bayer εγκαινιάζει υλοποίηση προγράμματος μείωσης κόστους.

Ωστόσο, οι Financial Times σημειώνουν ότι παρά το πρόγραμμα μείωσης κόστους -το οποίο θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει εξοικονόμηση δαπανών ύψους δύο δισ. ευρώ μέχρι το 2005- τα περιθώρια κέρδους της Bayer θα εξακολουθήσουν να δέχονται πιέσεις φέτος.

Παρ' όλα αυτά, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις τεσσάρων μονάδων της Bayer, συμπεριλαμβανομένης της Haarmann & Reimer, από την πώληση της οποίας ελπίζει να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ, θα βελτιώσουν πιθανότατα τα φετινά αποτελέσματά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα