Merit: Στις 770 μονάδες η βραχυπρόθεσμη στήριξη για Γ.Δ.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 15:00

Μουδιασμένη είναι η πρώτη αντίδραση της αγοράς στις αποφάσεις του Eurogroup, αφού φαίνεται ότι η θετική για την Ελλάδα έκβαση των συνομιλιών είχε προεξοφληθεί από την ανοδική κίνηση που ξεκίνησε την Πέμπτη, αναφέρει η Merit Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο σχόλιό της.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η υποχώρηση των τιμών αντικατοπτρίζει μεγάλη αμφισβήτηση για το ακόμα και αν αυτό το πρωτοφανές πακέτο στήριξης είναι αρκετό για να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο ενώ μετράει και η απουσία σε μεγάλο βαθμό ξένων επενδυτών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τιμών.

«Τεχνικά το ανοδικό momentum δεν αναιρείται αν δεν διασπαστούν οι 730 μονάδες και βραχυπρόθεσμα η στήριξη φαίνεται να τοποθετείται στις 770 μονάδες για το Γενικό Δείκτη. Η διάσπαση της αντίστασης των 840-850 μονάδων φαίνεται ότι θα χρειαστεί και κάποιο άλλο σημαντικό νέο, όπως π.χ. η μεγάλη εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», εκτιμά η Merit.

Όπως σημειώνει, αρνητικά αντέδρασαν στο ταμπλό το τελευταίο διήμερο οι τράπεζες, που από τη μια έχουν λόγο να είναι ευχαριστημένες για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ από την άλλη η μεταβολή των όρων του PSI τους δημιουργεί μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν από την ΤτΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα