Συνάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης με υποψήφιους αγοραστές της Σόφτεξ

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2002 17:23

Συνάντηση με αντικείμενο το μέλλον της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης Αλέξανδρου Καλαφάτη με τη συμμετοχή του γκρουπ των υποψήφιων αγοραστών κ. κ. Σπυράκη-Βουλγαράκη, καθώς και του σωματείου των εργαζομένων στη Σόφτεξ της Αθήνας.

Οι δύο επενδυτές επανέλαβαν την πρόθεσή τους να εξαγοράσουν και τις υπόλοιπες μονάδες της Σόφτεξ –πέραν της Δράμας- υπό την προϋπόθεση να συναινέσουν οι εργαζόμενοι.

Οι κ. κ.Σπυράκης και Βουλγαράκης ανανέωσαν το ενδιαφέρον τους για το εργοστάσιο της Αθήνας, επιμένοντας στην «πρόταση των τριών σημείων» που είχαν καταθέσει αρχικά και περιελάμβανε την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, την παράταση υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος και τη μείωση του προσωπικού.

Για το τελευταίο ζήτημα μάλιστα, οι υποψήφιοι αγοραστές πρότειναν να συσταθεί μια κοινή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και η εταιρεία, η οποία θα εξετάσει τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό και θα υποβάλει την πρότασή της.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση Σπυράκη-Βουλγαράκη, ειδικά σε ότι αφορά τη μείωση του προσωπικού, αλλά δεσμεύτηκαν να την μελετήσουν και να απαντήσουν στις προσεχείς ημέρες.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει εκείνη την επιχειρηματική πρόταση που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, μέσα από προγράμματα των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα